5 spôsobov, ako využiť ponorný mixér pre jednoduché a chutné jedlá

Radi si pripravujete jedlo doma, pretože viete, aká je kvalita použitých surovín? Preferujete rýchlo pripravené pokrmy, ktoré výborne chutia? Radi by ste si uľahčili každodenné varenie?

5 spôsobov, ako využiť ponorný mixér pre jednoduché a chutné jedlá
(zdroj: braunhousehold.com/sk-sk)

Ak ste na niektorú z týchto otázok odpovedali kladne, zíde sa vám v kuchyni ponorný mixér. Disponuje pestrou paletou nadstavcov, ktoré použijete pri príprave omáčok, polievok, šalátov, dresingov, fašírok, krokiet a mnohých ďalších. Tyčový mixér s príslušenstvom totiž dokáže miesiť, sekať, mixovať, šľahať, mlieť i drviť. Chcete vedieť viac? Čítajte ďalej.

5 tipov na jednoduché a chutné jedlá, pri ktorých využijete ponorný mixér

Tyčový mixér je spratnou alternatívou kuchynského robota, ktorý často zbytočne zaberá miesto v kuchyni. Pomôže vám pripraviť vizuálne atraktívne a chutné jedlá rýchlo, ľahko a jednoducho a disponuje inovatívnymi funkciami. Prinášame vám inšpiratívne tipy, ako pripraviť jednoduché a chutné jedlá pomocou ponorného mixéra.

Osviežujúce smoothie, ktoré zasýti a dodá vitamíny

Smoothie poslúži ako výborný zdroj energie pred náročným cvičením alebo fyzickou aktivitou. Môže byť aj občasnou náhradou hlavného jedla v prípade, že použijete správne suroviny. Ak máte naponáhľo, pomocou ponornej mixovacej nohy zmixujte dohladka banán, bobuľové ovocie, ovsené vločky, vlašské orechy a niekoľko lístkov špenátu. Vodu pridajte podľa potreby.

Krémové polievky sú výborným spestrením jedálneho lístka

Krémové polievky majú radi malí i veľkí. Ak ich pripravujete deťom pravidelne, môžete do nich prepašovať čo najviac zdravých ingrediencií. Strukoviny v kombinácii so zeleninou sú výživnou bombou, ktorá telu dodá bielkoviny, vitamíny, minerály, stopové prvky i antioxidanty. Nezabúdajte, že pre získanie skutočne krémovej konzistencie je vhodné pridať smotanu či kokosové mlieko.

Pestá ochutia cestoviny, pečivo, pizzu, šaláty i rizoto

Ak máte často naponáhľo, alebo neradi trávite veľa času v kuchyni, ponorný mixér oceníte aj pri príprave pesta, ktoré sa dá spraviť na stovky spôsobov. Dochutíte ním cestoviny, pečivo, pizzu, šaláty i rizotá. Fantázii sa v tomto smere medze nekladú. K cestovinám sa hodí napríklad bazalkové pesto. Stačí, keď pomocou ponornej mixovacej nohy, alebo food procesora, v závislosti od požadovanej konzistencie, spracujete sušené paradajky, bazalku, parmezán, vlašské orechy, slnečnicový olej a citrónovú šťavu.

Obľúbené je aj pesto z medvedieho cesnaku. Stačí zmixovať lístky medvedieho cesnaku, soľ a olivový olej. Pridať môžete nastrúhaný parmezán a najemno nasekané orechy podľa chuti.

Fašírky a krokety ako súčasť hlavného jedla

Ak máte radi mäsové fašírky, alebo preferujete zeleninové krokety, aj pri ich príprave vám poskytne služby na nezaplatenie ponorný mixér. Pri kuchtení mäsových fašírok či krokiet je dobrým pomocníkom sekací nadstavec, ktorý seká i melie. Stačí zomlieť mäso, pridať do neho strúhanku, vajíčka, cesnak, cibuľu a koreniny a vytvarovať fašírky. Tie môžete piecť v rúre alebo smažiť na oleji. Zeleninu na zeleninové krokety nastrúhajte pomocou food procesora. Následne strúhanú mrkvu, brokolicu, cesnak, cibuľu, vajíčko a bylinky zmiešajte, obaľte v strúhanke a dajte piecť.

Pyré zo zeleniny a strukovín spestrí jedálny lístok

Jedálniček má byť zdravý, pestrý a vyvážený. Jedinečné chute, vône, farby i vitamíny dodajú na tanier aj zeleninové a strukovinové kaše a pyré. Môžete ich využiť namiesto bežnej prílohy. Ponorná mixovacia noha k tyčovému mixéru Braun pomôže dohladka zmixovať tekvicu, brokolicu, mrkvu, cviklu, ale aj strukoviny. Šošovicové pyré je chutné a výživné. Ak do neho pridáte kokosové mlieko, nastrúhaný cesnak, čiernu rascu a kurkumu, máte pripravené hlavné jedlo v podobe šošovicového dhálu.

Komerčný článok